100 obrazov Ljubljane / 70 / Jeannette & Laurence - Nizozemska

Prihajava iz...

Nizozemske, iz malega kraja Bussum blizu Amsterdama.

V Ljubljani...

sva prvič, zagotovo pa ne zadnjič.

V Ljubljani nama je najbolj všeč...

da je mesto kompaktno in živahno.

Od lokacij nama je bil najbolj všeč...

sprehod ob Ljubljanici, Špica pa Ljubljanski grad na vrhu hriba. Vseč nama je bila sobotna tržnica, ki je bila polna živahnih in prijaznih ljudi, prav vsi pa so uživali na soncu. Velika prednost Ljubljane je, da so tukaj vse točke interesa med seboj oddaljene le kratek čas hoje. Všeč pa so nama bile tudi zanimive zgodbe o zgodovini mesta in različnih spomenikih, stavbah...

Če primerjava najin domači kraj z Ljubljano je....

največja razlika v tem, da je tukaj vsekakor bolj živahno. Tu se neprestano nekaj dogaja in vedno je kaj za početi. Podobnost z najimim domačim mestom Bussom pa je v tem, da sta obe mesti majhni in je v njih prisoten ta občutek domačnosti. V primerjavi z Nizozemskim glavnim mestom Amsterdamom pa lahko samo rečeva, da je Ljubljana zelo čista in zelena.

Najina izkušnja ogleda preostale Slovenije...

je zelo impresivna, to je prva beseda, ki nama pade na pamet. Predvsem zaradi vseh fantastičnih elementov, lociranih na tako majhnih razdaljah - blizu so gore, blizu je morje, skratka, vse lepo je na kupu.

Najlepši spomin na Ljubljano in na celotno potovanje...

če bi se morala odločit samo za enega, je kar težko, saj je bilo takšnih trenutkov mnogo. Tu sva obiskala prijatelje in vsekakor so nama bili najbolj všeč tisti osebni trenutki, ko smo se pogovarjali o naših družinah, navadah in o tem, kako ljudje živijo tu, pa o težkih življenjskih preizkušnjah... Bilo je zelo ganljivo, ko sva poslušala vse te zgodbe. Brez tega bi bil najin obisk verjetno le še eno navadno turistično potovanje, ko prideš v kraj, ga vidiš in slikaš, a hkrati ne doživiš ničesar 'resničnega'. Ta osebni pristop pa naju je resnično ganil in naredil celotno izkušnjo čisto posebno.

Naslednjič se vrneva...

že to poletje. Takrat si želiva videti še gore, Blejsko jezero, dolino reke Soče... Pozimi bi šla tudi smučat, ampak to se je treba najprej naučit. Ponovno bi obiskala Ljubljanski grad, morda pa bi se šla tudi sončit in kopat na morje, saj sedaj vreme še ni bilo primerno.

Ljubljano in Slovenijo...

bi kot sanjsko destinacijo vsekakor priporočila svojim prijateljem in družini. Rekla bi jim le: "Presenečeni boste!"

 

Pripravila: Urška Košir

Foto: urshika

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.