100 Obrazov Ljubljane / 99 / Družina Todić

Kaj vam je všeč v Ljubljani?

Mateja (mati): Ljubljana je moje rojstno mesto in vesela sem, da se je v zadnjih nekaj letih zelo lepo razvila, vsako leto je lepša, všeč mi je njen utrip, turistično se razvija in pa všeč mi je, da se lahko tudi poslovno razvijam v njej.

Predrag (oče): Ljubljana mi je všeč zaradi tega, ker imam tu prijatelje, je čista in lepa.

Vi poslovno veliko potujete. Zakaj se niste odločili ostati v Londonu? Kaj je v Ljubljani drugače, kaj je bolje?

Mateja: Predvsem je družina tista, ki nas drži skupaj, da ustvarjamo v Ljubljani. Neka domačnost, mirno življenje, lahko se odklopiš. V primerjavi z drugimi metropolami je veliko večji pritisk, vsi v bistvu hitijo, Ljubljana pa ima nek svoj čar, kjer se lahko odklopiš in ustvarjaš v miru.

Predrag: Zakaj mi je Ljubljana všeč? Ker je blizu morja, blizu smučišč, blizu Dunaja, Milana, vsepovsod si lahko hitro, hitro lahko prideš do drugih držav. V bistvu niti ni velika, vse imaš, gozd, naravo, morje, hribe, vse je zraven.

Mateja: Že tako je lepa, v decembru je pa najlepše mesto na planetu.

Odprli pa ste tudi podjetje v Ljubljani, Ljubljana Nepremičnine?

Predrag: Res je, Ljubljano poznam, Ljubljano živim, Ljubljano diham, o Ljubljani veliko vem in bom še marsikaj izvedel, ker tukaj poslujem.

Vi delate v Beogradu, študirali pa ste v New Yorku, ampak se vedno znova z veseljem vračate v Ljubljano. Zakaj, kaj je tu drugače?

Tara (hči): Ljubljana je zelo zelena, urejena, prelepo arhitekturo ima, čista je, sproščena ... tak biserček majhen, ker v bistvu v New Yorku ali Beogradu ne vidiš tega, se kar razbeži, razkropi. Ljubljana je čudovita, z eno besedo.

Kaj je vaš najlepši spomin na Ljubljano?

Mateja in Predrag: Poroka na Magistratu. Poročila naju je gospa Vika Potočnik. Sicer pa je tudi nasploh veliko lepih spominov, celo življenje piše spomine in vse naše pomembne stvari so se zgodile v Ljubljani.

Tara: Veliko sem potovala z mojo družino, ampak moji najljubši spomini so se zgodili tukaj, v Ljubilani. Kot je že mami rekla, so se vsi pomembni spomini zgodili doma. Težko je samo enega zbrati, ker jih je toliko. Celo otroštvo tukaj mi je ostalo v prekrasnem spominu...

Pripravil: Jaka Jaklič
Uredila: Urška Košir
Foto: Urška Košir / urshika

Fotografija je bila del razstave na Krakovskem nasipu. Ustvarjalno ekipo so sestavljali - Ideja in kreativno vodstvo: Urška Košir, Maska: Ana Maria Ferbežar in Manja Podgornik, Frizura: Snežana Rimac, Stajling: Sonja Rigler, Postprodukcija: Ajda Horvat

Oddaj komentar

Sledite nam: