100 Obrazov Ljubljane / 82 / Družina Bergant

Iz kje prihajate?

Iz Ljubljane iz Bežigrada

Kaj vam pomeni Ljubljana?

Ljubljana nam pomeni predvsem nov začetek. Sem smo se preselili iz Škofje Loke, kar nam je prestavljalo čisto nov poglavje v življenju na vseh področjih. Tu sedaj zelo uživamo, saj je za nas to neka svežina.

Kaj pa počnete v Ljubljani?

V Ljubljani hodimo v šolo, veliko se sprehajamo v naravi in se ukvarjamo s športom, drugače pa zelo radi tudi pomagamo ljudem, da so bolj nasmejani.

Zakaj ste se preselili sem in ne kam drugam?

Ljubljana nam je všeč. Spomnimo se, kakšna je bila le nekaj let nazaj, kako je bilo v centru, toliko vseh avtomobilov, avtobusov, gneče itn. Kar je nastalo iz mesta v teh letih nam je dejansko zelo všeč. Občutek je enak, kot če bi v svojem življenju pospravili stvari, odstranili tisto, kar ne paše zraven in vse odprli, da je sveže, da je prostor, da diha, odstranili bi vse obremenjujoče stvari... In takšna je Ljubljana danes - lepa, enostavna, čudovita.

Najlepši spomin na Ljubljano?

Poroka z mojo ženo na Ljubljanskem Gradu, 21. oktobra 2000.

Misel za konec?

Živi življenje, vsak dan, vsako sekundo, vsak trenutek! Samo enkrat živimo in bodimo srečni, nasmejani in se imejmo radi.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Urška Košir / urshika

Fotografija je bila del razstave na Krakovskem nasipu. Ustvarjalno ekipo so sestavljali - Ideja in kreativno vodstvo: Urška Košir, Maska: Ana Maria Ferbežar in Manja Podgornik, Frizura: Snežana Rimac, Stajling: Sonja Rigler, Postprodukcija: Ajda Horvat

Oddaj komentar

Sledite nam: